Her startede Hans Hansen sin mejerivirksomhed og fremstilling af krystal-is. Krystal-is er der ikke mange, der kender længere, men på den tid blev store isblokke brugt til at køle i isskabe, datidens køleskabe.
Hans Hansen – 1. generation ismand
Hansens ismejeri var en af de 1200 isfabrikker og mejerier, der dengang fandtes. Kvaliteten af flødeis var meget højere end i dag, blandt andet fordi alle brugte rigtig fløde, og fløden var økologisk på den gammeldags facon, længe før øko-mærker og statskontrol.
Som tiden gik, udviklede Hansens mejeri sig til den virksomhed, der blev kendt under navnet Frederiksborg Is. Ideen om fløde-is af god kvalitet var den samme som i 1922, men tiderne skiftede. Der blev færre og færre af de oprindelige danske isfabrikanter, og fabrikkerne blev store og automatiserede. I 1997 fik Hans Hansens barnebarn, Hans Jørgen Eibye mulighed for at sælge Frederiksborg Is-navnet og kunderne til Nestlé.
Gamle Hansens barnebarn beholdt det gamle smukke Hornsherrede Mejeri, hvor produktionen af Frederiksborg Is fandt sted. Han ville vende tilbage til den oprindelige fremstillingsmetode og videreføre sin bedstefars opskrifter og metoder. Derfor kan du i dag opleve Hansens Flødeis – et værdigt alternativ til branchen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.